1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Tutorial] Switching to Chromium Branch

Discussion in 'Help and Support' started by Sophie-bear, May 14, 2017.

  1. Sophie-bear

    Sophie-bear 3D Modeler Staff Member Developer

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    332
    Likes Received:
    217
    Enabling Chromium Embedded Framework in Garry's Mod.

    Important! Close Garry's Mod before following the instructions below. It will not work if Garry's Mod is running.

    1. In your Steam games list, right click on Garry's Mod and go to properties.
    [​IMG]

    2. Go to the Betas tab and click the drop down list, selecting [chromium -] to enable the Chromium branch of Garry's Mod. You can keep the code textbox empty.
    [​IMG]

    3. Go to the link here: https://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/

    4. From that link, download the PPAPI version (for Opera and Chromium) of Flash for your operating system. Untick any boxes related to optional offers that you may see.
    [​IMG]

    5. Now start Garry's Mod and you should be ready to go! This will fix numerous issues regarding video playback and enable other web features that are unsupported in other builds of Garry's Mod.
     
    Last edited: Oct 4, 2018
    Ynot, thechris1jerry, Pants and 2 others like this.
  2. Sophie-bear

    Sophie-bear 3D Modeler Staff Member Developer

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    332
    Likes Received:
    217
    Just another note: The Chromium build of Garry's Mod is not considered stable. If you experience problems with the Chromium build, switch back to the release build and report the problems to Facepunch if possible.
     
    Last edited: May 24, 2018
  3. Red Misanthropy

    Red Misanthropy New Member

    Joined:
    May 16, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    I tried this and yukitheater wont show up in the server listings.
     
  4. WinterPhoenix96

    WinterPhoenix96 Founder/Lead Developer Staff Member Founder/Lead Developer

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    614
    Likes Received:
    226
    That's because it's the Dev Branch, which means it may be a different version of Garry's Mod than the server. As such, servers may not always show up in the Server Browser.

    To connect manually, you can use this link.
     
    Last edited: Nov 3, 2017
  5. Sophie-bear

    Sophie-bear 3D Modeler Staff Member Developer

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    332
    Likes Received:
    217
    If you have the server in your favorites list, it may help. I never had a problem finding the server there even after updating to the dev build.
     
  6. EvKem

    EvKem New Member Donator

    Joined:
    May 6, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    7
    If you still can't find it in the server list, get the IP of the server, and type into the developer console;
    connect [IP]
    That'll work regardless.
     
  7. Sophie-bear

    Sophie-bear 3D Modeler Staff Member Developer

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    332
    Likes Received:
    217
    yep, that's "connect join.yukitheater.org" in console~
     
  8. thechris1jerry

    thechris1jerry New Member

    Joined:
    Jul 4, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    this actually helpt me thanks
     
  9. PandaSage

    PandaSage Member

    Joined:
    Jan 1, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    28
    Gmod has updated things. You can now select chromium from the beta tab. I just did the switch today and everything seems to be working. Also, youtube video quality is back up to 1080p and the anime sites work!
     
  10. Sophie-bear

    Sophie-bear 3D Modeler Staff Member Developer

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    332
    Likes Received:
    217